CHP’den iktidarın ithalat kararına karşı 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Kurtuluştan Kuruluşa varoluş mücadelesine temel teşkil eden Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümünde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 İl Başkanlığı ile birlikte eşzamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Büyük Taarruz’un 98. yılında ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşını saygı ve şükranla anarken ülke gündemine dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.
26.08.2020
Yazı Boyutu: A- A+

HP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Büyük Taarruz’un 98. yılında ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşını saygı ve şükranla anarken ülke gündemine dair konularda önemli açıklamalarda bulundu. 26 Ağustos tarihinin önemine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı açıklamasında, ‘’ Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerinden birisidir.Bugün, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekun sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür. 98 yıl önce bugün 26 Ağustos 1922’de, büyük zaferimizin ilk adımını atılmıştır. Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Büyük Taarruz’un 98’inci yıl dönümünü kutluyor, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Akıllı, “26 Ağustos’ta Emperyalizme Karşı Konulan İrade, Bugün de Yolumuzu Aydınlatıyor”

Güçlü, mutlu ve müreffeh bir Türkiye için 26 Ağustos ruhu ile mücadelelerine devam ettiklerini ifade eden Akıllı, ‘’ Emperyalizme karşı, o gün konulan irade bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bugün de ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz.Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümünde ekonomik bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehdit altındadır. Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşlarımızın sırtına yüklenmekte, ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir. Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçilerimizdir, hayvancılıkla geçinen yurttaşlarımızdır.’’ İfadelerine yer verdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarımsal kalkınmaya verdiği değeri ifade ederek, tarım da bile ithalatçı bir ülke haline gelindiğine dikkat çeken Akıllı, ‘’ Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenmemektedir. Son 14 yılda, devletin çiftçimize Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 milyar TL’lik destek ödenmemiştir. Bu, devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 754 lira borçlu olduğu anlamına gelir.Diğer taraftan, özellikle son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerimizin malının değeri pula dönmüştür. Şimdi de sarayın aldığı son kararla Türkiye, Venezuela’dan peyniri vergisiz ithal edecektir. Trakya’daki, Ezine’deki, Kars’taki peynir üreticileri dururken, Saray yönetimi Türkiye’deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela’nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkanlar sağlanmaktadır. 200’e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz çiftçileri dururken Venezuela çiftçilerinin üretimi tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını, bağımsızlıktan ne anladıklarını da bir kez daha göstermişlerdir” dedi.

Akıllı, “Ekranlarda çizilen pembe tablolar, mutfaktaki boş tencereyi doldurmuyor”

Ekranlardan her gün pembe tablolar çizildiğini, fakat bu pembe tabloların milletin mutfağındaki boş tencereyi doldurmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ‘’ Güzel ülkemiz, bereketli topraklarıyla, olağanüstü konumuyla, genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahiptir. Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadroyla, doğru bir ekonomi programıyla, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren çağdaş bir parlamenter demokrasiyle, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi açıkta bırakmayan, çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen güçlü bir sosyal devlet anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğiz. 98 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız”  sözlerine yer verdi.

Akıllı, “Ata’mızın ve silah arkadaşlarının zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız’’

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ilişkin olarak,’’ 98 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı yeniden kazanacağız. Bu inanç ve bu azimle bundan neredeyse 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız ve 30 Ağustos’ta yurdumuzun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutluyor olacağız. Ülkemizin bağımsız ve müreffeh yarınlarında Cumhuriyet Halk Partisi vardır” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: